Hvordan fortæller vi børnene om vores skilsmisse

Hvordan fortæller vi børnene om vores skilsmisse?
Hej Dorte
"Min mand og jeg er efter lang tid overvejelse blevet enige om, at vi skal skilles, og at vores to piger på 2 og 4 år skiftevist skal bo en uge hos os hver. Vi er dog meget i tvivl om, hvordan vi skal fortælle pigerne om vores beslutning?"
Jenny, 29 år, mor til Nanna, 4 år og Silje, 2 år.

Kære Jenny 
Det vigtigste er, at I skelner mellem jeres og børnenes tarv. Hvis I hele tiden holder det for øje er jeres børn godt hjulpet. Hvis børnene ellers trives, kan de sagtens leve med en forklaring om at far sover et andet sted og at de snart skal se ham. Men I kan ikke løse børnenes savn og spørgsmål ved at forklare og forklare. De forstår her og nu situationen, så svar på det I bliver spurgt om og gem alle ”voksen forklaringerne”

At I vil dele børnene er en meget dårlig ide. Børn kan ikke leve så splittede. De har brug for at have en fast base hvorfra de kan undersøge verden. Nanna på 4 år kan klare 1 overnatning hver 2 uge og Silja på 2 år bør sove i sin seng hos den ene af jer. De vil begge have glæde af, at besøge den de ikke skal bo hos 1-2 gange om ugen men skal returnere til deres eget hjem ved sengetid. I skal som forældre lægge en strategi for dette og undlade at inddrage børnene i disse diskussioner da de vil reagere voldsomt og opleve inddragelsen som jeres tvivl og uformåen og de risikere at miste troen på jeres evne til at håndtere situationen. De vil komme i loyalitetskonflikt og de vil forsøge at kontrollere situationen med de midler et par småpiger på 4 og 2 år har.
I har valgt at blive skilt ikke jeres børn så læg jeres egne behov til side og tilgodese jeres børns behov.

De bedste hilsner
Dorte Bærentzen

Kontakt mig for terapi og rådgivning

Kontakt