Jeg er træt af altid at være bussemanden

Hej Dorte
Jeg er træt af altid at være "bussemanden", der hiver fat i børnene og under skrig og skrål klipper deres negle, renser deres ører og vasker deres hår. Min mand synes ikke behovet for personlig pleje, hvad ungerne angår, er lige så stort som jeg - og jeg er altså ikke fantatisk - men jeg nægter at sende børn ud ad døren med fedtet hår, klistrede ører og lange kløer. Hvordan får jeg min mand til at tage sin del af de mindre morsomme forældrepligter?
Hilsen
Johanne, mor til Elias, 4 år og Sarah, 2 år

Kære Johanne
Det er simpelt. Du skal ændre din omtale af dig selv fra bussemand til anavarsfuld mor. Ingen børn bør gå rundt med klistrede øre, lange klør og beskidt hår. Selv i lande hvor der er krig og andre katastrofer ser man mødre pleje deres børn ansvarsfuldt. Børn der er uplejede og lugter virker frastødende på andre mennesker og man tager automatisk afstand fra dem. De bliver ikke lige så ofte taget op og kælet med og voksne henvender sig ikke spontant til dem. På en eller anden måde vækker det noget instinktivt i os og vi føler os frastødt, uanset hvor på kloden vi bor.

Så mit råd til dig er: Blæs på din mand, vær ansvarsfuld som mor og plej dine børn. Hvis der er meget skrål og ballade omkring dette så lav det til en sjov leg hvor i synger nogle bestemte sange gør nogle sjove ting og finder giraffer og næsehorn i ørene og i håret. Vis børnene at du synes det er sjovt og gerne vil være sammen med dem i dette. Lad være med at bruge mere krudt på at få din mand til at deltage. Han kan tage opvasken eller bage en kage imens.

De bedste hilsner
Dorte Bærentzen

Kontakt mig for terapi og rådgivning

Kontakt