Uge 10. Lars og Mona

I dag kommer Lars alene. Jeg havde forestillet mig at han ville se en anelse mere nedbøjet ud end tilfældet er, så det bliver spændende hvad han har på hjertet.

Lars starter med at fortælle at det vist havde været noget værre noget sidste gang de var hos mig og han havde efterfølgende tænkt, at det ikke lignede noget, at Mona stormede ud på den måde. Jeg spørger ham, om han havde tænkt på hvad det var der fik hende til denne usædvanlige reaktion. Nej, egentlig ikke, siger han, det er vel dels for at få lidt opmærksomhed og for at skabe lidt drama. Og det må man vel sige lykkedes, svarer jeg ham. Har hun været hjemme siden? Nej, men hun kommer nok snart hjem.

Du lyder meget sikker Lars. Hvad bygger du den sikkerhed på? Det skal jeg sige dig, siger han og rejser sig lidt op. Jeg har talt med hende i telefonen og jeg sagde til hende, at jeg gerne ville forbedre mig. Altså se lidt mindre tv, hjælpe mere til med det daglige osv. Det er ret pudsigt, for jeg har ikke hørt disse ting fra Mona som kardinalpunkter. Når hun har fortalt her, sammen med dig, så lyder det mere som om hun mangler din investering i jeres forhold. Et ægte engagement hvor du byder ind med noget der er til jeres fælles bedste. Hvordan tror du hun har de i jeres forhold? Jeg tror hun har det meget godt, siger han hun kan jo gøre hvad hun vil, jeg blander mig aldrig. Og så nogen gange brokker hun sig, men gør alle ikke det?

Lars, jeg bliver i tvivl om i hvor høj grad du mener det når du siger, at du vil forandre dig. Der er noget der skurrer i mine øre. Ønsker du Mona tilbage? Ja, selvfølgelig gør jeg det, siger han. –og ja, jeg vil godt forandre mig men der er også ting hun skal gøre anderledes. Hvad kunne det være? Hun skal holde op med at brokke sig over at jeg ser tv, at jeg besøger min ex. Hun skal holde op med at blande sig når der er noget jeg gerne vil. Jeg blander mig ikke i hendes ting. Lyder det ikke rimeligt?

For mig lyder det slet ikke som om du hører hvad Mona siger og nu har hun fået nok. Du siger du vil forandre dig men det lyder mere som noget du vil forbi der er en umiddelbar gevinst ved det mere ende det lyder som et dybtfølt ønske om at gøre noget godt for jeres forhold. Jeg har meget svært ved at finde den respekt der skal være mellem mennesker i et velfungerende forhold og det lyder ærligt talt som om du manipulerer med hende. For mig lyder det som om du ikke er færdig med forholdet til din ex og når hun påpeger det, så er det hende der ender op med at være den der er forkert på den.

Grunden til, at jeg overhovedet siger disse ting er, at dette ikke vil ændre sig med den næste kæreste du får. Hvis du ikke, inde i dig selv, kan finde motivationen til at ville være halvdelen af et forhold, så er der ingen der vil have dig. Det er ikke en gratis køretur at være i et forhold. Dit forhold til Mona må du vist anse for forbi men det er nu du har muligheden for at få gjort det forbi med din ex også og så se om du kan udvikle dig så positivt, at du kan være i et nyt forhold der er præget af respekt og gensidighed. Det bliver et stort stykke arbejde men jeg lover dig, at det er det værd.

Jeg synes du skal gå hjem og tænke over, om det er det ,vi skal bruge tiden på fremover men så kommer du til at arbejde. /Dorte Bærentzen

Kontakt mig for terapi og rådgivning

Kontakt